Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@00:58:55 GMT

صف‌های میلیونی بورسی زیر سایه محدودیت

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۴۷۵۵

صف‌های میلیونی بورسی زیر سایه محدودیت

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: به اعتقاد کارشناسان رفتار توده‌وار اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار سهام پدیده «صف» را به بزرگ‌ترین سیگنال تحلیل و تصمیم‌گیری در بورس کشور تبدیل کرده است. به اعتقاد آنها افزایش دامنه نوسان می‌تواند بورس را از اتکا به صف رها سازد.

گرچه برخی تحلیلگران ناآگاهی تازه‌واردان و رفتارهای هیجانی آنان را علت تشکیل صف‌های خرید و فروش طولانی و عجیب می‌دانند، اما همین عده بر این باورند ضعف سیستم معاملاتی و محدود بودن دامنه نوسان مزید بر علت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو با بهبود سیستم معاملاتی و تغییر دامنه نوسان می‌توان این معضل را برطرف و صف‌های خرید و فروش را جمع کرد تا بازار روی تعادل را به خود ببیند.

روزبه شریعتی، تحلیلگر بازار سرمایه چند عامل را باعث تشکیل صف‌های خرید و فروش میلیونی در بازار فعلی می‌داند و تاکید می‌کند باید این مشکل زودتر حل شود تا بازار به تعادل برسد. چون به گفته او در بازاری که یا صف خرید است یا صف فروش امکان معامله از بین می‌رود و بازار خاصیت خود را از دست می‌دهد.

ضعف سیستم معاملاتی

او در توضیح دلیل تشکیل صف‌های طولانی فروش یا خرید در بازار فعلی به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: یکی از دلایلی که باعث می‌شود ما شاهد تشکیل صف‌های خرید یا فروش میلیونی در بازار سرمایه باشیم ضعف سیستم معاملاتی است. وقتی سیستم معاملاتی قابلیت این را ندارد که به سهامداران قیمت آنلاین و دقیق سهم را نشان دهد باعث می‌شود خریدار برای خرید مثبت پنج را هدف بگیرد و برای فروش هم منفی پنج را در نظر بگیرد. بنابراین در بازار منفی صف فروش و در بازار مثبت صف خرید طولانی و عجیب شکل می‌گیرد.

این تحلیلگر بازار سرمایه اضافه می‌کند: یک مشکل دیگر سیستم معاملاتی ما کندی آن است که یا از قیمت عقب است یا سفارش را ثبت نمی‌کند یا دیر ثبت می‌کند. به عبارت دیگر معامله‌گر باید نیم ساعت آتی را پیش‌بینی کند و بعد سفارش خود را وارد کند. چون وقتی سفارش را وارد می‌کند ممکن است نیم ساعت طول بکشد تا آن سفارش در سامانه بنشیند. بنابراین یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود سهامداران یا در صف خرید یا در صف فروش باشند مشکل و ضعف سیستم معاملاتی است.

عدم آگاهی سهامداران

شریعتی دلیل دیگر تشکیل صف‌های خرید و فروش میلیونی را عدم آگاهی سهامداران تازه‌وارد به بازار سرمایه می‌داند و می‌گوید: در کنار ضعف سیستم معاملاتی، عدم آشنایی برخی سهامداران به ویژه سهامداران جدید این مساله را تشدید کرده است. یک و نیم میلیون سهامدار جدید که در چند ماه اخیر به جمع معامله‌گران بازار سرمایه اضافه شده‌اند در شش ماه گذشته یا در صف خرید بودند یا در صف فروش. یعنی فضایی غیر از این دو حالت را که فضای تعادل است تجربه نکردند و با آن آشنا نیستند.

او یکی از راهکارهای جمع شدن صف‌های خرید و فروش میلیونی را تغییر حجم مبنا و دامنه نوسان می‌داند و در این باره توضیح می‌دهد: اخیرا دوستانی که در بازار تجربه دارند و جزو قدیمی‌ها محسوب می‌شوند جلسه‌ای با مسوولان سازمان داشتند که این مساله مطرح شد. البته مدل تغییر حجم مبنا و دامنه نوسان باید بیشتر مطالعه و بررسی و سپس جمع‌بندی شود اما می‌توان گفت تنها مدلی که اکنون می‌تواند صف‌های خرید و فروش را جمع کند همین مدل تغییرات حجم مبنا و دامنه نوسان است.

شریعتی در همین حال یادآور می‌شود: حذف دامنه نوسان برای بازار ما زود است چون عمق بازار آن‌قدر کم است که ممکن است سهمی که دامنه نوسان ندارد یک روز تا منفی ۸۰ برود و برگردد به مثبت ۲۰ بنابراین با حذف دامنه نوسان ممکن است اتفاق بدتری رقم بخورد.

لزوم تغییر حجم مبنا و دامنه نوسان

این تحلیلگر بازار سرمایه بار دیگر بر تغییر حجم مبنا و دامنه نوسان تاکید می‌کند و می‌گوید با این مدل‌ها می‌توان بازار را از حالت همیشه صف نجات داد و خارج کرد. به عقیده او این دو مدل اکنون تنها راهکارهایی هستند که قابلیت جمع کردن صف‌های خرید و فروش را دارند و قابل اجرا هم هستند.

شریعتی در ادامه به عدم فرهنگ‌سازی قبل از هجوم مبتدیان اشاره می‌کند و می‌گوید: متاسفانه فرهنگ‌سازی خیلی ضعیفی انجام شد. تازه بعد از اینکه مردم به بازار هجوم آوردند، مسوولان به این فکر افتادند که به آنان آموزش دهند. تا جایی که الان به مردم التماس می‌کنند با وام وارد بورس نشوند یا دارایی خود را نفروشند که با آن در بازار سرمایه معامله کنند. این حرف‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها دیگر نوشدارو بعد از مرگ سهراب است. افراد کم‌اطلاع بسیاری در این مدت وارد بازار شده‌اند.

علاوه بر این به دلیل ناآگاهی مردم شرکت‌های هرمی هم راه افتاده است که وعده سود تضمین‌شده می‌دهند. همه این اتفاق‌ها دست به دست هم داده است تا بازار امروز چه در روزهای مثبت چه در روزهای منفی قفل باشد. او می‌افزاید: وقتی طرف بدون آموزش کافی وارد بازار می‌شود همین اتفاق هم می‌افتد، در حالی که باید یک سیستم بازدارنده‌ای وجود داشته باشد یا حداقل هر کد جدیدی که می‌آید تا یک ماه آموزش بورسی ببیند و بعد هم آزمون بدهد تا به او کد آنلاین بدهند. اگرچه این مساله سرعت ورود افراد به بازار را کم می‌کرد اما از تبعات بعدی که اکنون بازار و سهامداران با آن مواجه هستند، جلوگیری می‌کند. این اتفاق باعث می‌شد حداقل افراد با سطح آگاهی بالاتری وارد بورس شوند.

کسی که تخصصی بازار را دنبال نکرده و به سرعت وارد بازار شده اسیر هیجانات بازار می‌شود و به رفتارهایی دست می‌زند که بازار را از تعادل خارج می‌کند. البته این وظیفه بر عهده نهاد بالادستی یعنی سازمان بورس بود که فرهنگ‌سازی کند اما متاسفانه این کار را نکردند. با این حال باید این مساله از این به بعد جدی‌تر پیگیری شود.

شریعتی تاکید می‌کند حفظ تعادل بازار با افزایش سطح آگاهی مردم، به روزرسانی و تقویت سیستم معاملاتی و همچنین تغییر دامنه نوسان اتفاق می‌افتد. او معتقد است ۵۰درصد از مشکل به سیستم معاملاتی برمی‌گردد که اگر حل شود ۵۰درصد از مشکلات صف فروش و خرید حل خواهد شد.

این تحلیلگر بازار سرمایه در همین حال به معضل تحریم‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: ما مشکل مسوولان سازمان بورس که به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانند قابلیت هسته را بهبود ببخشند درک می‌کنیم اما امید است از تیم‌های تخصصی کشور کمک بگیرند تا هرچه زودتر معضل سیستم معاملاتی رفع شود. علاوه بر این، ایجاد تغییرات در دامنه نوسان دیگر مشکل تحریم‌ها را ندارد و با همین زیرساخت‌های فعلی می‌توان با ایجاد تغییر دامنه نوسان مشکل صف‌های خرید و فروش را رفع کرد.

منبع: الف

کلیدواژه: تحلیلگر بازار سرمایه صف های خرید و فروش تشکیل صف های خرید فروش میلیونی صف فروش صف خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۴۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهنمای جامع انتخاب و خرید نرم‌افزار حسابداری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، وقتی نوبت به خرید نرم‌افزار حسابداری می‌رسد، باید چند نکته را در نظر بگیرید. این مطلب به‌عنوان راهنمای جامع انتخاب و خرید بهترین نرم افزار حسابداری، نکاتی را در مورد تعیین اهداف، تحقیق در مورد فروشندگان و انتخاب در محل یا بر اساس تقاضا ارائه می‌دهد. همچنین در انتخاب بهترین نرم‌افزار حسابداری انبار به شما معرفی خواهد شد. پس با ما همراه باشید.

نرم‌افزار حسابداری چه کاری می‌تواند برای من انجام دهد؟

عملکردهای استاندارد بیشتر نرم‌افزارهای حسابداری عبارت‌اند از: صورت‌حساب و پیگیری صورت‌حساب‌هایی با سررسید گذشته، گزارش ماهانه، پرداخت با کارت اعتباری، ایجاد صورت‌حساب مشتری و نوشتن چک الکترونیکی. در نتیجه خودکارسازی این فرایندها، کسب‌وکار شما شاهد داده‌های دقیق‌تری خواهد بود و سرعت کارهای روزمره و روتین در آن افزایش می‌یابد. همچنین رعایت الزامات قانونی آسان‌تر خواهد شد.

علاوه بر این، با خرید اتوماسیون اداری مربوط، ارتباطات دپارتمان ساده‌تر شده و بهره‌وری کارکنان افزایش خواهد یافت. خودکارسازی کارهای پرزحمت و زمان‌بر مثل ورود و به‌روزرسانی داده‌های مالی، زمان بیشتری را برای تیمتان فراهم می‌سازد که می‌توانید از آن برای تمرکز بر مدیریت بودجه، تجزیه و تحلیل ترندها، کشف فرصت‌های رشد و تصمیمات استراتژیک استفاده کنید. به این ترتیب، تمرکز بر اهداف سطح بالاتر می‌تواند منجر به افزایش درآمد شرکت شما شود.

تعریف اهداف و نیازهای تجاری شما

اولین گام حیاتی، بررسی اهداف کلیدی کسب‌وکار و اهداف سازمانی در آینده است. انتخاب و خرید نرم‌افزار حسابداری جدید، اغلب به دلیل ناکارآمدی نرم‌افزار فعلی انجام می‌شود و اساساً بر این الزامات تمرکز خواهد داشت، اما شما احتمالاً می‌خواهید نگاهی دقیق به اهداف بلندمدت سازمان خود و ویژگی‌های نرم‌افزار جدید داشته باشید و کشف کنید که این نرم‌افزار چگونه می‌تواند به شما در دستیابی به آن اهداف کمک کند.

به همین دلیل، مقیاس‌پذیری یک عامل مهم است: نرم‌افزار جدید نه‌تنها باید بتواند نیازهای کاربران فعلی را پشتیبانی کند، بلکه امکان رشد سازمان در آینده را نیز به‌عنوان یک کل فراهم کند. هنگامی که قصد خرید نرم‌افزارهای حسابداری جدیدی را برای سازمان خود دارید، حتماً نیازهای خاص کسب‌وکار خود را مستند کرده و آن‌ها را در نظر بگیرید. مستندسازی نیازهای سازمان به شما این امکان را می‌دهد که به طور مؤثر با فروشنده ارتباط بگیرید و مزایا و معایب هر سیستم نرم‌افزاری را ارزیابی کنید.

نرم‌افزار حسابداری داخلی در مقابل سیستم‌های حسابداری ابری

نرم‌افزارهای حسابداری ابری که به آن‌ها نرم‌افزارهای حسابداری میزبانی‌شده یا SaaS (نرم‌افزار به‌عنوان سرویس) نیز گفته می‌شود، تمام ویژگی‌ها و امکانات مشابه نرم‌افزارهای حسابداری داخلی را ارائه می‌دهند، اما در سایت شرکت نصب و نگهداری نمی‌شوند. در عوض، از یک ارائه‌دهنده خدمات اپلیکیشن شخص ثالث (ASP) که مسئولیت استقرار، ذخیره‌سازی و مدیریت مداوم آن را برعهده دارد، اجاره خواهند شد.

در این نوع از نرم‌افزارهای حسابداری، کسب‌وکارها صرفاً هزینه اشتراک ماهیانه برای استفاده از سیستم و عملکردهای آن را می‌پردازند و ارائه‌دهنده خدمات بقیه کارها را اداره می‌کند. از مزایای این سیستم‌های نرم‌افزاری می‌توان به مقرون‌به‌صرفه بودن، استقرار سریع، به حداقل رساندن نیاز به امکانات مدیریت فنی و ارزان بودن اشاره کرد. از سوی دیگر، کاهش کنترل بر روی برنامه و داده‌های مرتبط با آن، خطرات امنیتی بالقوه را افزایش می‌دهد که این موضوع، می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری به شرکت وارد کند.

در مقابل، نرم‌افزارهای حسابداری داخلی توسط کسب‌وکار شما، در محل کار شما و روی سرورها و سخت‌افزار شرکت شما میزبانی می‌شوند و بر روی سیستم‌های کامپیوتری شما نصب می‌شوند. نرم‌افزارهای حسابداری داخلی به سرورهای داخلی نیاز دارند. نرم‌افزار روی دستگاه‌های جداگانه نصب می‌شود و اغلب باید با سایر سیستم‌های شرکت ادغام شود. همچنین یک تیم آی‌تی مستقر در شرکت باید سیستم حسابداری داخلی را در زمینه اموری چون تعمیر و نگهداری، پچ کردن، ارتقا و به‌روزرسانی مدیریت کند.

مزایای نرم‌افزارهای حسابداری تحت وب

محبوبیت نرم‌افزارهای حسابداری مبتنی بر وب با سرعت زیادی در حال افزایش است. شرکت‌ها به‌جای راهکارهایی با محوریت کلاینت / سرور، سیستم‌های حسابداری مبتنی بر وب را انتخاب می‌کنند که قابلیت دسترسی در هر زمان و مکانی به آن‌ها فراهم است. از دیگر ویژگی‌های این‌گونه نرم‌افزارهای حسابداری، می‌توان به استفاده آسان، ادغام بهبودیافته با خدمات بانکداری آنلاین، کاهش نیاز به مدیریت و هزینه کمتر اشاره کرد.

اصطلاح «نرم‌افزار مبتنی بر وب» می‌توانید به دو راه‌حل متفاوت اشاره داشته باشد. این دو راه‌حل موارد زیر هستند:

بسته‌های نرم‌افزاری حسابداری داخلی که بر روی وب یا یک مرورگر فرانت‌اند، معمولاً از طریق اینترانت‌های شرکتی مستقر می‌شوند. این سیستم‌ها اغلب به‌عنوان نرم‌افزارهای حسابداری تحت وب نیز شناخته می‌شوند.

راه‌حل‌های نرم‌افزاری حسابداری میزبانی شده یا ابری که توسط یک ارائه‌دهنده خدمات اپلیکیشن‌های شخص ثالث (ASP)، نصب و نگهداری می‌شوند. سپس از طریق رابط وب در دسترس کاربران نهایی قرار می‌گیرند.

در گذشته، سیستم‌های نرم‌افزاری حسابداری مبتنی بر وب را عمدتاً کسب‌وکارهای کوچک‌تر استفاده می‌کردند که توانایی خرید بسیاری از بسته‌های نرم‌افزاری در مقیاس سازمانی موجود در بازار را نداشتند، اما ترندهای امروزی ثابت کرده‌اند که در این روزها، سازمان‌های کوچک و بزرگ بیشتری نرم‌افزارهای حسابداری مبتنی بر وب را برای پاسخگویی به نیازهای مهم خود در زمینه مدیریت مالی انتخاب می‌کنند.

ملاحظات دیگر

بسته‌های نرم‌افزاری مربوط به امور حسابداری، امروزه برای ساده‌سازی و خودکارسازی فرایندهای مدیریت مالی پیچیده و دستی، بهبود دسترسی، دقت و تسریع تحلیل داده‌های مالی مهم طراحی شده‌اند. نرم‌افزارهای حسابداری با ساده‌سازی و تسریع فعالیت‌های حیاتی مانند بودجه‌بندی، تخصیص و مدیریت منابع مالی، تجزیه و تحلیل جریان وجه نقد، حساب‌های پرداختی و دریافتی، مدیریت تجهیزات، سرمایه و سایر دارایی‌ها و ایجاد گزارش‌های مالی، می‌توانند به طور چشمگیری بهره‌وری واحد مالی شرکت شما را افزایش دهند و در عین حال مدیریت عملکرد مالی و برنامه‌ریزی استراتژیک سازمان را بهبود بخشند. بیشتر نرم‌افزارهای حسابداری موجود در بازار، دارای قابلیت‌های مختلفی برای بهبود برنامه‌ریزی، مدیریت، کنترل و تحلیل امور مالی هستند. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدیریت دفتر کل

مدیریت و کنترل بودجه

مدیریت وجوه نقد

پیش‌بینی مالی

مدیریت دارایی‌های ثابت

برنامه‌ریزی مالی پیشرفته

آگاهی از تمامی قابلیت‌های موجود در نرم‌افزارهای حسابداری، باعث می‌شود تا بتوانید نرم‌افزاری را شناسایی کنید که به بهترین نحو نیازهای شما و سازمانتان را برآورده می‌سازند. یکی از راهکارهایی که در این زمینه توصیه می‌کنیم، خرید نرم‌افزار انبارداری کاربرد کامپیوتر است. در ادامه، با این پکیج آشنا خواهید شد.

نرم‌افزار انبارداری کاربرد کامپیوتر

نرم‌افزار انبارداری و کنترل موجودی کاربرد کامپیوتر، با معرفی فرمول ساخت و نقشه محصولات، امکان برآورد قیمت تمام شده محصول بر اساس فرمول ساخت، امکان کنترل مقدار مصرف مواد در تولید، امکان معرفی بیست نوع ویژگی برای هر کالا، امکان تعریف انبارهای مختلف (واسط، قرنطینه، در حال ساخت و کنترلی) و پشتیبانی از دستگاه بارکدخوان، یک محصول نوآورانه و پیشرو در صنعت حسابداری و انبارداری است.

شرکت‌ها با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانند از مزایا و امکانات ویژه آن برخوردار شوند و با برآورد تولید و قیمت محصول، در رسیدهای تولید از حواله‌های مواد مصرفی، محصولات خود را طبق نوسانات بازار و قیمت مواد اولیه، به‌صورت خودکار قیمت‌گذاری کنند. اموری چون ثبت درخواست کالا، گزارش مانده سفارش‌های خرید و فروش کالا، ثبت رسید موقت و کنترل کیفی محصول نیز در نرم‌افزار انبارداری کاربرد کامپیوتر قابل انجام است.

با این اوصاف، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که نرم‌افزار انبارداری کاربرد کامپیوتر، بهترین نرم‌افزار حسابداری انبار و کنترل موجودی است که شما می‌توانید با قیمت مقرون‌به‌صرفه، آن را خریداری نمایید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، می‌توانید با شرکت کاربرد کامپیوتر تماس بگیرید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6100493

دیگر خبرها

  • افت چند میلیونی «کوییک دنده‌ای S» در ۲۴ ساعت
  • صف خرید استقلال و پرسپولیس در چهارده روز متوالی
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید نرم‌افزار حسابداری
  • قیمت فیدلیتی در بازار امروز ۱۹ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • چرا لاماری ایما هیبرید (HEV) ارزش خرید دارد؟
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه