Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@06:22:31 GMT

رئیس جدید بورس بازار را متعادل می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۴۸۳۱۰

رئیس جدید بورس بازار را متعادل می‌کند؟

دو روزی می‌شود که رئیس جدید سازمان بورس از ۸ برنامه جدید برای بورس سخن گفته است. به گزارش پول نیوز، با توجه به تصمیماتی که طی دو روز گذشته در جلسه‌ی شورای عالی بورس و هیئت مدیره مدیر بورس در رابطه با دامنه حجم مبنا، افزایش همچنین الزام انتشار اوراق اختیار فروش تبعی برای همه ناشران و افزایش ضریب اعتبار خرید کارگزاری‌ها تصمیم براین شد که برای برای بررسی بیشتر و شفاف سازی بیشتر ماجرا با یک کارشناس ذی صلاح بازار سرمایه و مسئول مربوطه به گفتگو بنشینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افزایش ضریب اعتبار خرید کارگزاری‌ها چه عایدی برای سهامداران به دنبال دارد؟

روح الله میر صانعی دبیر کل کانون کارگزاران در رابطه با جزئیات ضریب اعتبار خرید کارگزاری ها، اظهار کرد: حساب تضمین مشتری یکی ازموارد تعیین کنده در رابطه با میزان اعتباری است سهامدار می‌تواند از کارگزاری دریافت کند، هرچه میزان تضمین افزایش یابد به تبع آن خدمات و اعتباری که مشتری می‌تواند از کارگزاری مد نظر خود دریافت کند نیز بیشتر است البته ناگفته نماند که روش‌های دیگر در این رابطه وجود دارد.

او افزود: تا قبل از این تصمیم سهامدار هر تعداد سهمی که در بازار سرمایه داشت، قیمت روزش در ۴۵ درصد ضرب می‌شد و در حساب تضمین جا می‌گرفت، اما اکنون با توجه به افزایش ضریب مذکور حساب تضمین یافته سهامدار نیز ارتقاء می‌یابد که در اصل می‌توان گفت این مسئله یکی از سیاست‌های سمت تقاضا خواهد بود.
بازار نیاز به افزایش ضریب اعتبار ندارد؟

دبیر کانون کارگزاران تاکید کرد: البته به نظر بنده بازار اکنون خیلی دغدغه گرفتن اعتبار را ندارد به دلیل آنکه خریداران با توجه به شرایط بازار محتاطانه عمل می‌کنند، لازم به ذکر است افزایش ضریب اعتبار کارگزاری‌ها به تنهایی نمی‌تواند اعتماد بازار را باز گردانند.
تغیر دامنه نوسان به متقارن اثر چندانی بر بازار سرمایه نمی‌گذارد؟

میرصانعی در رابطه با تصمیمات دیروز شورای عالی بورس مورخ ۱۸ بهمن ۹۹ درباره تغییرات دامنه نوسان نامتقارن به منفی ۲ تا مثبت ۶ و میزان اثر گذاری آن برشاخص بورس، گفت: اینکه اکنون دامنه نوسان را نامتقارن کردند باید گفت که تاثیر چندانی بر جهت بازار سرمایه نخواهد گذاشت، به علت آنکه اگر جو بازار مانند چند ماه گذشته منفی بماند تازه دامنه منفی ۲ سبب افزایش صف‌های فروش خواهد شد.
نهاد‌های مالی نیازمند حمایت از جانب دولت

او تاکید کرد: پس باید گفت تصمیمی که در رابطه با تغییرات دامنه نوسان گرفته اند تاثیر چندانی بر صف‌های فروش نه تنها نمی‌گذارد بلکه طول و عرض آن را هم اضافه می‌کند، به نظر می‌رسد دولت باید در زمینه بنگاه‌های اقتصادی اقداماتی را اعم از حذف قیمت‌های دستوری در تمام صنایع، حمایت از تولیدکنندگان انجام دهد در غیر این صورت نمی‌توان انتظار داشت که تصمیمات مختلفی که اتخاذ می‌شود اثر چندانی بر بازار سرمایه بگذارد.

دبیر کانون کارگزاران بیان کرد: اگر شاخص بازار بعد از عملی شدن تغییرات دامنه نوسان مثبت شد باز هم نمی‌توان گفت که به سبب این امر بوده که یک عده سرمایه گذار نسبت به تصمیمات خوش بین شده اند یا آنکه مسائل دیگری پیش آمده است.
منفی‌های فرسایشی در انتظار بازار سرمایه

میرصانعی اظهار کرد: اگر بازار بعد از یک بازه کوتاه مدت منفی شود قطع به یقین منفی آن از نوع فرسایشی خواهد بود به سبب آنکه وفتی اجازه نمی‌دهند که به یکباره شاخص تعدیل شود پس نمی‌توان انتظار داشت که روند آن مانند بازار‌های موازی باشد به صورتی که به همین منظور می‌توان به نرخ دلار پس از انتخابات بایدن اشاره کرد اگر دولت مانع کاهش قیمت آن می‌شد صدرصد صف‌های فروشی تشکیل می‌شد که خریداری نداشت.
سازمان بورس تا چه زمانی می‌خواهد زمان اعطای مجوز‌ها را به تعویق بیاندازد؟

دبیر کانون کارگزاران در رابطه با تصمیماتی که شورای عالی بورس و سازمان درباره کاهش زمان برای اعطای مجوز به نهاد‌های مالی گرفته اند، تصریح کرد: یکی از کار‌های اصولی که سازمان بورس باید برای آن اقدامی را انجام دهد در رابطه با تسریع روند مجوزدهی است به سبب آنکه اگر بخواهند یک مجوز برای نهاد‌های مالی دریافت کنند یک فرایند طولانی و پیچیده‌ای را باید پشت سر بگذارند، لازم به ذکر است، اکثر مقراراتی که به منظور در یافت مجوز وجود دارند اعم از نوشته یا نانوشته الزامی نیستند.
انتشار اوراق اختیار فروش به ۳۰۰۰ سهام عمده

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با تصمیمات روز جمعه هیات مدیره و جلسه دیروز شورای عالی بورس، اظهارکرد: قرار شده برای ۳۰۰۰ سهام عمده حاضر در بازار اوراق انتشار داده شود، فایده این اوراق در اصل آن ست که، چون ناشر متعهد می‌شود که سهام را در قیمت بالاتر باز خرید کند به نوعی انتظار می‌رود که قیمت‌ها در بازار سهام کاهشی نباشند.
افزایش حجم نقدینگی به شرط ضریب اعتبار خرید

او افزود: مصوبه دوم در رابطه افزایش ضریب اعتبار خرید از ۴۵ درصد به ۶۰ درصد که این سبب افزایش حجم نقدیگی در بازار خواهد شد که این مسئله می‌تواند یک خبر خوبی برای سهامداران باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه اوراق خزانه، گفت: سهام خزانه سهام یک شرکت است که توسط ناشر خریداری می‌شود، اما نکته‌ای وجود دارد ما دراین گونه از خرید‌ها با محدودیت‌هایی مواجه هستیم که قرار است طبق دستور العملی که در هفته گذشته بیان شد این محدودیت‌ها کاهش یابد و باید گفت که چنین مسئله بر تقاضا تاثیر می‌گذارد.
تغییر در دامنه نوسان یا دستکاری قیمت‌ها

قلی پور در رابطه با دامنه نوسان گفت: به منظور جلوگیری از ریزش شاخص بازار سرمایه قرار است که دامنه نوسان نامتقارن بشود به گونه‌ای که زمانی که شیب شاخص صعودی از مثبت ۶ و زمانی که شیب نزولی از منفی ۲ استفاده شود ناگفته نماند که این امر در کوتاه مدت می‌تواند به نفع بازار باشد.

او گفت: امیدواریم زمانی که شاخص به تعادل رسید محدودیت‌ها برداشته شود به علت آنکه تغییر دامنه نوسان به نوعی تغییر دامنه دستکاری در قیمت‌ها به حساب می‌آید.

در پایان باید گفت به نظر می‌رسد با توجه به صحبت‌های صورت گرفته گویی تصمیماتی که طی دو روز گذشته توسط هیئت مدیره سازمان بورس و شورای عالی بورس گرفته شد؛ نباید انتظار معجزه داشت بلکه باید به فکر راه‌های بلند مدت بود.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت افزایش ضریب اعتبار ضریب اعتبار خرید کانون کارگزاران شورای عالی بورس بازار سرمایه دامنه نوسان سازمان بورس کارگزاری ها باید گفت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۸۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابلوی بورس، تابلوی رکود

شاخص در روز یکشنبه با افت حدود ۵هزار واحدی به ۲میلیون و ۲۵۹هزار واحد رسید. کاهش قیمت ارز و تداوم تثبیت قیمت در بازار نیما سبب شد تا طی ۵ روز ۷۹۰میلیارد تومان پول از بازار خارج شود. امروز یک‏سال از سقوط شاخص از قله ۲میلیون و۵۰۰هزار واحدی می‏گذرد.

«دنیای‌اقتصاد» عملکرد بورس طی یک‌سال اخیر را بررسی کرده است. شاخص‌کل بورس در روز یک‌شنبه به‌عنوان اولین روز کاری هفته‌جاری با افت ۵ هزار و ۱۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید، به‌طوری‌که بازدهی این نماگر بازار از ابتدای سال حدود ۳ درصد بوده است، ضمن آنکه شاخص‌کل هموزن نیز با رشد ۱۹۲ واحدی به ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد رسید. بازدهی این نماگر ثانویه بازار سرمایه نیز از ابتدای ۱۴۰۳، هنوز بیش از یک‌درصد است.

به‌نظر می‌رسد، رشد قیمـــــت دلار در روز‌های ابتدایی سال‌۱۴۰۳ بازار را نسبت به رشد سهام کامودیتی‌محور که از کل بازار به لحاظ بازدهی عقب‌تر بودند، امیدوارتر کرده‌بود، چراکه با وجود اختلاف بالای دلار نیما و آزاد بورس تهران، به‌طور تاریخی حدس زده می‌شد این اختلاف به حداقل ممکن برسد.

ظاهرا دولت سیزدهم دلار نیما را خط قرمز خود می‌داند و رشد آن را با سرعت بسیار محدودی دنبال می‌کند. اکنون بورس دچار سردرگمی شده‌است. عملکرد خوب کلیت بازار در گزارش‌های فروردین و از سوی دیگر کارنامه سبز برخی از صنایع در صورت‌های مالی سالانه برخی از شرکت‌ها که اخیرا منتشر شده، سبب شده‌است تا شاخص هموزن افت بیشتری را تجربه نکند، چراکه از اول سال نیز از شاخص‌کل عقب‌تر بوده‌است. به‌نظر می‌رسد شاخص هموزن جای زیادی برای افت بیشتر ندارد، چراکه به‌طور تاریخی باید این نماگر فرعی بازار از نماگر اصلی جلوتر بیفتد.

به‌نظر می‌رسد با توجه به احتمال نوسان اندک، اما مثبت دلار آزاد، جو بازار سرمایه در این هفته متعادل‌تر شود، اما در نهایت اگر مقاومت بانک‌مرکزی برای رشد دلار نیما ادامه‌یابد، بازار چاره‌ای ندارد جز آنکه در محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار واحد پناه گیرد.

تابلوی بورس، تابلوی رکود

همچنان ارزش معاملات در بورس تهران اعداد بسیار پایینی به‌ثبت می‌رسد، به‌طوری‌که با وجود ۸ روز معاملاتی نسبتا پررونق در دو هفته گذشته، دوباره ارزش معاملات به زیر ۳ هزار میلیارد‌تومان رسید. همچنین میانگین ارزش متحرک ارزش معاملات خرد نیز حکایت از آن دارد که ارزش معاملات کوتاه‌مدت بازار پایین‌تر از بلندمدت است. کاهش دوباره میانگین ارزش معاملات متحرک ۵‌روزه به زیر ۲۰‌روزه حکایت از تداوم رکود در بازار سهام دارد، ضمن آنکه میانگین‌های متحرک بلندمدت ارزش معاملات به‌هم نزدیک شده‌اند، از این‌رو به‌طور تاریخی در صورتی‌که محرک‌ها بازار را هدایت کنند، عبور میانگین متحرک ۵‌روزه از سایر میانگین‌ها می‌تواند بازار را به سمت ارزش معاملات ۲۰ هزار‌میلیاردی هدایت کند.

این درحالی است که ارزش معاملات دلاری نیز در سطوح پایینی قرار دارد و تا زمانی‌که چند روز متوالی بالای ۱۰۰ میلیون دلار تثبیت نشود، نمی‌توان از بازار انتظار رونق داشت. این شاخص، اکنون در محدوده ۳۰ میلیون دلار قرار دارد. علاوه‌بر این، در اولین روز معاملاتی هفته نزدیک به ۸۰ میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج‌شده و این درحالی است که از ابتدای سال حدود ۴ هزار و ۳۰۰ میلیاد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج شده‌است.

با بورس چه می‌توان کرد؟

بورس تهران، درگیر چند متغیرسیاسی و اقتصادی است و نمی‌داند به کدام‌سو برود. از سویی با نوسان‌ها نرخ ارز به‌طور موقتی خوشبین و بدبین می‌شود. از سویی دیگر به امید رشد دلار نیما رونق می‌گیرد و دوباره با رکود همراه می‌شود. از طرف دیگر بازار ترجیح می‌دهد با وجود تعدیل P/E بازار سرمایه با انتشار برخی از گزارش‌ها همچنین با P/E زیر میانگین تاریخی خود معامله شود، چراکه هنوز سایه نرخ بهره ۳۰ درصدی سنگینی می‌کند.

همچنین بورس، با درگیری‌های منطقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر لحظه امکان دارد که دشمن‌های منطقه‌ای دوباره تنش‌ها را افزایش دهند، لذا بازار دچار بی تصمیمی شده‌است. هرچند ممکن است در هفته پیش‌رو با نوسان اندک و مثبت دلار فضا متعادل‌تر شده و شاخص‌کل نیز استراحت کند، اما در صورتی‌که رویکرد ارزش دولت تغییری نکند، بازار سهام به روند نزولی ادامه خواهد داد و در آغوش محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار‌واحدی پناه خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی