Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد  خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد گره معاملاتی که در بازار سرمایه ایجاد شده است، اظهار کرد: مبحث گره معاملاتی در بازار سرمایه ما به سبب وجود دامنه نوسان و تشکیل صف‌های خرید و فروش سهام تشکیل شده است.

او افزود: اصولا شرکت‌های سهامی که طی  چند روز معاملاتی در صف‌ خرید یا فروش قفل شوند بعد از یک دوره‌ای حدودا پنج روزه مشمول گره معاملاتی خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اگر برای  یک نماد طی پنج جلسه متوالی صف‌ خرید یا فروش تشکیل شود و حداقل میزان معاملات آن  به ۵ درصد از حجم مبنا در نظر گرفته شده نرسد مشمول گره معاملاتی خواهد شد به طور مثال (در یک سهمی که حجم مبنای آن  یک میلیون است  اگر ۵ درصد از آن که معادل ۵۰ هزار برگه سهم می شود خرید یا فروشی صورت گیرد ) سهامدارانش  با گره معاملاتی مواجه می شوند.

بیشتر بخوانید

بورس چند روز سبز را تجربه کرده است؟

خبری زاد بیان کرد: در فروردین ۱۴۰۰ قرار بود دستور العمل گره معاملاتی تغییر کند و به جای آنکه مبنا ناظر بازار ۵ درصد از حجم مبنا باشد آن را به  دو برابر حجم مبنا تغییر دهند؛ یعنی با چنین تصمیمی می خواستند  سبب آسان سازی بحث گره معاملاتی شوند که خب با مخالفت‌های زیادی مواجه شده  و به اجرا در نیامد.

او بیان کرد: وقتی یک سهمی دچار گره معاملاتی می‌شود دامنه نوسان آن به  دو برابر دامنه نوسان فعلی تغییر می کند، یعنی اکنون که دامنه نوسان مثبت یا منفی ۵ است در چنین شرایطی به مثبت یا منفی ۱۰ تغییر خواهد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: وقتی نمادی دچار گره معاملاتی می‌شود اطلاعاتش در سایت TSE درج می‌شود تا معامله گران اطلاعات لازم را در مورد آن  بدست آورند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران گره معاملاتی گره معاملاتی بازار سرمایه دامنه نوسان حجم مبنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۰۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس

آفتاب‌‌نیوز :

 بازار سهام آخرین روز کاری هفته را هم مطابق روز‌های گذشته این هفته، در وضعیتی کاملا رکودی به پایان رساند. همچنین ارزش معاملات و همچنین تابلوی سرخ اکثر نماد‌های بازار بر این بازار نشانگر وضعیت نامطلوب بازار در این روز‌ها دارد.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی ۱۲ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۲۱۹ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با ریزشی ۳۴۰۰ واحدی به ارتفاع ۷۳۷ هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «هرمز» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «ثفارس» و «خودرو» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «آردینه»، «فن افزار» و «توسن» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۳ هزار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۵۸ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

در بازار امروز ۱۰۳ نماد در محدوده مثبت و ۳۴۴ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۳۲ نماد در محدوده مثبت و ۲۱۰ نماد در محدوده منفی معامله شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قانونی برای زیر ذره‌بین بردن بازار سفته‌بازی و سوداگری
  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید
  • گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی